Home

Home/Home

“Imagine having a Great Dane of your dreams…… everyday”

Wat kun je verwachten op de site van de Duitse Doggen Kennel “Artemis Giants”, natuurlijk moet het gaan over de Duitse Dog .
Wij willen u zoveel als mogelijk informatie geven over het Karakter, Gezondheid en de Ras standaard van de Duitse Doggen. Onze honden zijn in topconditie en volledig door de rasvereniging goedgekeurd voordat zij worden ingezet voor de fok.
Alle belangrijke registraties, aankeuringen en gezondheidsonderzoeken van onze Duitse Doggen zijn terug te vinden in het menu onder “Onze Honden”. De door het Raad van Beheer geregistreerde onderzoeken zijn tevens terug te vinden op de website van het Raad van Beheer.

Als fokker zijn wij geen echte ‘honden show’ mensen, een Nationale of Internationale titel is natuurlijk geweldig, bij ons ligt de nadruk op de gezondheid van onze honden. Voordat wij besluiten om een nest te plannen, volgt er eerst een maandenlange zoektocht naar een geschikte reu. De geschikte reu moet minimaal dezelfde gezondheidsonderzoeken hebben als wij zelf bij onze honden hebben laten uitvoeren. Na gezondheidsonderzoeken is ook het karakter van de reu zeer belangrijk!

Meningen over voedingen zijn dusdanig verschillend dat wij hebben besloten “Voeding” nog niet te vermelden op de website. Onze honden worden uitsluitend gevoed zoals “ Moedernatuur heeft bedoeld”. Wij geven onze honden daarom alleen Vers Vlees en Orijen brokken. Orijen brokken bestaan uit 80% vers vlees van 4 tot 18 verschillende prooidieren en 20% verse groenten en fruit.

Als u ideeën, opmerkingen of vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen op het vermelde telefoonnummer of via het contactformulier. Wij wensen iedereen heel veel plezier met deze Duitse Doggen Kennel site en hopen op veel reacties.

Tot snel ergens op een Duitse Doggen Clubmatch, Nationale- of Internationale hondenshow, Duitse Doggen wandeling of bij een gezellige bak koffie.

Bert, Petra & Michelle

Over Ons

Wij zijn Bert, Petra, Terence, Mike en Michelle van der Sluis, woonachtig in Groningen.
Onze Duitse doggen zijn onze vrienden, kinderen, passie en liefde. Wij houden van onze Duitse Doggen zoals je van kinderen zou houden, inruil daarvoor geven onze Duitse Doggen ons hun onvoorwaardelijke liefde en warmte die met geen pen is te beschrijven. Zoals wij vaak zeggen: “Een dag zonder Duitse Dog is een dag niet geleefd”.

In 1987 hebben wij onze eerste Duitse Dog “grijstijger” Rosco (1987 – 1992) in huis gehaald, een fantastisch lieve, speelse kameraad en ons 1ste hondenkindje. Rosco heeft ons wel geleerd hoe broos een Duitse Dog kan zijn, maar ook de liefde, toewijding en zachtaardigheid die deze honden reuzen kunnen geven! Rosco is helaas maar 5 ½ jaar bij ons geweest. Het intense verdriet bij zo’n groot verlies valt altijd zwaar! Wat rest zijn momenten die wij samen hebben gedeeld en altijd in ons hart blijven voortleven.

In 2012 hebben wij weloverwogen besloten om onze eigen Artemis Giants bloedlijn te gaan fokken. Artemis is de Griekse Godin van de Jacht, Maan en Vruchtbaarheid. Onze Giants wonen bij ons in huis als echte huishonden. Wij willen af en toe een nest fokken uit ouderdieren op Gezondheid, Karakter en Ras standaard. Ouderdieren moeten voldoen aan het Vereniging Fok Regelement (VFR) van de NDDC en/of bij een buitenlandse dek-reu aan de geldende eisen uit het land van registratie.

Onze Duitse Doggen worden jaarlijks getest op Dilatieve Cardiomyopathie (DCM = hart), 2 jaarlijks op ECVO (ogen), verder zijn ze getest op heupdysplasie (HD), Elleboogdysplasie (ED) en DNA Colour Coat. De pups krijgen een Stamboom van de Raad van Beheer, de benodigde inentingen en wormkuren.

De bevalling gebeurt gewoon bij ons in huis. Dit gebeurt op een manier die de moederhond géén stress geeft. Iedere pup wordt in huiselijke kring op een positieve manier gesocialiseerd. Na 9/10 weken mogen de pups, met levenslange fokker support, het nest verlaten.

Bert
Bert
Als klein jongetje kwam ik in 1975 voor het eerst in aanraking met de Duitse Dog,voor mij was dit liefde op het eerste gezicht. In 1987, had het ouderlijk huis net verlaten, hebben wij onze 1ste Duitse Dog in huis gehaald. De liefde, passie voor ons geweldig ras is toen werkelijkheid geworden. Nu jaren later hebben wij onze eigen kennel. In 2013/2014 heb ik de cursus Kynologische Kennis 1 gevolgd, Kynologische Kennis 2 staat nu op de planning.
Petra
Petra
Petra heeft mijn liefde en passie voor ons ras direct overgenomen. Samen trekken wij er dan ook graag op uit met onze honden, bezoeken regelmatig Duitse Doggen bijeenkomsten, wandelingen en natuurlijk af en toe een show. De showhandling wordt gelukkig door onze dochter Michelle gedaan.
Michelle
Michelle
Michelle is een echte hondenvriend. Sinds haar Shih Tzu Rakker, die veel te vroeg naar de regenboogbrug is gegaan, volgt zij ons in alles wat wij doen met onze honden. Michelle heeft met Gemma ringtrainingen gevolgd. Sindsdien doet zij de handling van onze honden op shows.

Relax At Home This Summer

Our experts review some of this year’s hottest tips for holidaying at home this summer

READ MORE

Latest Features

Expert advice and in-depth features for a healthy life

Web site foto’s

Vanaf 1 januari 2017, worden alle website foto's gemaakt door: https://www.depotograaf.nl/ Wij zijn erg blij met deze samenwerking, bedankt Nienke van den Berg.

Nog 2 teefjes beschikbaar

Wij hebben van ons B nest nog 2 teefjes beschikbaar, alle andere pups zijn gereserveerd. Beide ouders zijn volledig getest! Teefje: Artemis Giants Bella Bellona (Bo) Kleur Zwart   [...]

Puppy Cam is Live

De Artemis Puppy Cam livestream is live :-). Op gezette/vaste tijden kan het B Nest worden gevolgd via http://greatdanes.nl/live/ Pagina is beveiligd met een logincode! Deze kan via [...]

Puppy Cam

Binnenkort gaat de puppy cam om onze B nest live te kunnen volgen live. Wij proberen hiervoor vaste stream tijden aan de houden, suggesties zijn welkom. Voor het [...]

B- Nest is geboren op 10 November 2016

In de nacht van 9 op 10 November zijn de pups geboren. De trotse ouders zijn Gemma The King of Dogs en Mclaren Claudia Bohemica. Woensdag 9 november [...]

Artemis Giants B-nest in verwachting!

Met vreugde kunnen wij mededelen dat wij weer een zeer spannende nest verwachten in november. Dit nest zal een combinatie zijn van twee internationaal gerespecteerde Duitse Dog bloedlijnen. [...]