Wij zijn Bert, Petra, Terence, Mike en Michelle van der Sluis, woonachtig in Groningen.
Onze Duitse doggen zijn onze vrienden, kinderen, passie en liefde. Wij houden van onze Duitse Doggen zoals je van kinderen zou houden, inruil daarvoor geven onze Duitse Doggen ons hun onvoorwaardelijke liefde en warmte die met geen pen is te beschrijven. Zoals wij vaak zeggen: “Een dag zonder Duitse Dog is een dag niet geleefd”.

In 1987 hebben wij onze eerste Duitse Dog “grijstijger” Rosco (1987 – 1992) in huis gehaald, een fantastisch lieve, speelse kameraad en ons 1ste hondenkindje. Rosco heeft ons wel geleerd hoe broos een Duitse Dog kan zijn, maar ook de liefde, toewijding en zachtaardigheid die deze honden reuzen kunnen geven! Rosco is helaas maar 5 ½ jaar bij ons geweest. Het intense verdriet bij zo’n groot verlies valt altijd zwaar! Wat rest zijn momenten die wij samen hebben gedeeld en altijd in ons hart blijven voortleven.

In 2012 hebben wij weloverwogen besloten om onze eigen Artemis Giants bloedlijn te gaan fokken. Artemis is de Griekse Godin van de Jacht, Maan en Vruchtbaarheid. Onze Giants wonen bij ons in huis als echte huishonden. Wij willen af en toe een nest fokken uit ouderdieren op Gezondheid, Karakter en Ras standaard. Ouderdieren moeten voldoen aan het Vereniging Fok Regelement (VFR) van de NDDC en/of bij een buitenlandse dek-reu aan de geldende eisen uit het land van registratie.

Onze Duitse Doggen worden jaarlijks getest op Dilatieve Cardiomyopathie (DCM = hart), 2 jaarlijks op ECVO (ogen), verder zijn ze getest op heupdysplasie (HD), Elleboogdysplasie (ED) en DNA Colour Coat.
De pups krijgen een Stamboom van de Raad van Beheer, de benodigde inentingen en wormkuren.

De bevalling gebeurt gewoon bij ons in huis. Dit gebeurt op een manier die de moederhond géén stress geeft. Iedere pup wordt in huiselijke kring op een positieve manier gesocialiseerd. Na 9/10 weken mogen de pups, met levenslange fokker support, het nest verlaten.

Als u na het lezen van de Artemis Giants site nog vragen, opmerkingen of iets dergelijks heeft, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

De koffie staat altijd klaar.

Bert & Petra van der Sluis

 


 

[person name=”Bert” picture=”” title=” ” facebook=”https://www.facebook.com/bert.vandersluis.90″ twitter=”” linkedin=”” dribbble=”” linktarget=””]Als klein jongetje kwam ik in 1975 voor het eerst in aanraking met de Duitse Dog,voor mij was dit liefde op het eerste gezicht. In 1987, had het ouderlijk huis net verlaten, hebben wij onze 1ste Duitse Dog in huis gehaald. De liefde, passie voor ons geweldig ras is toen werkelijkheid geworden. Nu jaren later hebben wij onze eigen kennel. In 2013/2014 heb ik de cursus Kynologische Kennis 1 gevolgd, Kynologische Kennis 2 staat nu op de planning. [/person]
[person name=”Petra” picture=”” title=” ” facebook=”https://www.facebook.com/petra.vandersluis.5″ twitter=”” linkedin=”” dribbble=”” linktarget=””]Petra heeft mijn liefde en passie voor ons ras direct overgenomen. Samen trekken wij er dan ook graag op uit met onze honden, bezoeken regelmatig Duitse Doggen bijeenkomsten, wandelingen en natuurlijk af en toe een show. De showhandling wordt gelukkig door onze dochter Michelle gedaan.  [/person]
[person name=”Michelle” picture=”” title=” ” facebook=”https://www.facebook.com/michelle.vandersluis.5″ twitter=”” linkedin=”” dribbble=”” linktarget=””]Michelle is een echte hondenvriend. Sinds haar Shih Tzu Rakker, die veel te vroeg naar de regenboogbrug is gegaan, volgt zij ons in alles wat wij doen met onze honden. Michelle heeft met Gemma ringtrainingen gevolgd. Sindsdien doet zij de handling van onze honden op shows.[/person]